• Header
  • Natuur Billie Turf Tocht
  • Entertainment Billie Turf Tocht
  • Rusten Billie Turf Tocht
  • Avondvierdaagse

Onlangs heeft de Stichting Wandelsport 7huizen alle Basisschool kinderen in de Gemeente Leek uitgedaagd om mee te wandelen op 17 juni!

Naast het mee doen aan de Wandelvierdaagse van 7huizen (30 mei tot en met 2 juni) zouden we graag zien dat de kinderen ook meedoen aan de Billie Turf Tocht. 

Wandelen is gezond, het is gezellig samen met je ouders, familie, buurvrouw of wie dan ook, je bent in de buitenlucht en je krijgt een lach op je gezicht van de muziek en het klein straattheater onderweg. 

Wanneer de kinderen zich vooraf inschrijven via deze site EN ze sturen een mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin hun naam, in welke groep ze zitten en op welke basisschool in de Gemeente Leek ze zitten. Dan zorgen wij als organisatie voor een verrassing bij de Finish!

Wie doet ermee??!

 

 

Naast de bijdrage van Gezond in Leek heeft ook de NAM onlangs aan de organisatie van de Billie Turf Tocht laten weten een bijdrage te willen leveren. De organisatie gaat dit gebruiken voor de aanschaf van tenten. De tenten zullen voor de vrijwilligers worden gebruikt zodat zij altijd uit de zon of uit de regen kunnen staan.

Daarnaast is er ook een bijdrage toegezegd door OVL. Hiervoor worden nieuwe borden aangeschaft. Na tien jaar Billie Turf Tocht waren sommige borden aan vervanging toe en kunnen we het aantal borden iets uitbreiden wat organisatorisch een stuk handiger is.

De Rabobank heeft ons ook een sponsorbedrag gegeven. Dit geld zullen we gebruiken voor de verzorging van onze Vrijwilligers en voor het vertier onderweg.

Wij zijn de NAM, Rabobank en de OVL zeer erkentelijk voor het in ons gestelde vertrouwen!

In 2017 voor de 11e keer De Billie Turf Tocht! De nieuwe organisatie is al in een ver gevorderd stadium met de voorbereidingen. Thema van de de tocht is in 2017 BILLIE TURF LOOPT DEUR! Want zo'n mooi evenement mag niet ophouden te bestaan, dat moet DEUR goan!

Ook dit jaar weer een nieuwe route langs mooie flora en fauna in de omgeving van 7huizen. Er zijn drie afstanden; 15, 25, en 40 kilometer. Dit jaar kunnen de wandelaars weer rekenen op een mooie wandeling met naast het wandelen vermaak op het gebied van muziek, klein straattheater en dans op de stempelposten en onderweg.

Waar de route langs gaat laten we nog even als verrassing. Bij een nieuwe organisatie horen ook altijd een paar kleine veranderingen maar in hoofdlijnen zal de Billie Turf Tocht blijven zoals u dat van 7huizen gewend bent. Wie weet komt ook Bessie Turf dit jaar eens een kijkje nemen bij de Billie Turf Tocht.....

STARTLOCATIE:
Verenigingsgebouw
Hoofddiep 54
9354 AR  ZEVENHUIZEN
0594-631447

STARTTIJDEN:
40 km: 07.30-08.15 uur
25 km: 08.30-09.15 uur
15 km: 10.00-11.00 uur

GEEN HONDEN:
De Billie Turf Tocht gaat veel buiten de wegen om door landerijen. Door honden over de landerijen mee te laten lopen is er een grote kans op verspreiding van de parasiet Neospora Caninum onder de koeien. Deze ziekte wordt door de ontlasting van de honden verspreid. Deze ontlasting kan met Neospora zijn besmet en zorgt daardoor voor een groot risico voor koeien en hun ongeboren vrucht.